170,37 zł Netto
Witaj, jeśli masz już konto, zaloguj się.
Jesteś nowym użytkownikiem?
Zarejestruj sięZestaw Słoików WECK ~ Pojemność 1062 ml (⌀100) ~ 6 sztuk + Silikonowe wieka, miarka

Zestaw Słoików WECK ~ Pojemność 1062 ml (⌀100) ~ 6 sztuk + Silikonowe wieka, miarka
110,20 zł Netto
Szczegóły produktu
Szklany słłoik WEK. Pojemność 1062 ml💧Średnica 100 mm.
Komplet 6 sztuk wielorazowych słoików od światowej sławy producenta - firmy WECK.
Wszystkie elementy znajdujące się w komplecie, posiadają stosowne certyfikaty potwierdzające ich dopuszczalność do kontaktu z żywnością, wydane przez niezależne instytucje badawcze w Niemczech oraz Unii Europejskiej.
Zapoznaj się z opisem produktów marki WECK znajdującym się na dole strony.
ZESTAWY OD FIRMY WECK
Oferujemy:
- słoiki weck w zestawach 6 i 12 sztuk, w przedziale objętości od 160 - 1062 ml;
- karafki o objętości 1062 ml;
Każde szklane naczynie ma wytłoczone logo firmy - logo które jest symbolem produktów wysokiej jakości, wytrzymałości i wieloletniej tradycji.
Ponadto cztery rodzaje wieczek:
- szklane - do pasteryzacji i długotrwałego przechowywania przetworów (można myć w zmywarce);
- plastikowe - do przechowywania produktów suchych oraz potraw gorących i chłodnych (mycie ręczne);
- silikonowe - do przechowywania produktów suchych oraz potraw gorących lub chłodnych (można myć w zmywarce);
- bukowe - z naturalnym, niepowtarzalnym wzorem usłojenia służące do przechowywania produktów suchych, oraz płynów np. wody i lemoniady (mycie ręczne);
Dodatkowe akcesoria to:
- bukowe czerpaki do miodu (mycie ręczne);
- bukowe łopatki/ dozowniki (mycie ręczne);
- metalowe zapinki do wieczek (można myć w zmywarce);
SKĄD SIĘ WZIĘŁO WEKOWANIE?
To określenie oznaczające pasteryzację rozmaitych przetworów, wzięło się od nazwiska Johanna Wecka, który już ponad 120 lat temu, w 1900 roku, wprowadził na niemiecki rynek, słoiki ze szklanymi pokrywkami i uszczelkami z naturalnego kauczuku.
Wkrótce opakowania szklane pana WECK’a opanowały rynek niemiecki a następnie europejski.
[Notabene, sztuczny kauczuk powstał dopiero kilkadziesiąt lat później. W roku 1935, polscy uczeni przeprowadzili pierwszą udaną syntezę tej substancji nadając jej nazwę KER. W 1937 roku zaczęto KER produkować na skalę półprzemysłową]
DLACZEGO SŁOIKI WECK?
- Kupując produkty firmy WECK stawiasz na wysoką jakość i wyspecjalizowaną technikę wykonania oferowanych produktów;
- To ponad 120 lat tradycji, doświadczenia i badań oraz nieustannie udoskonalanej techniki produkcji przez najlepszych specjalistów;
- Słoik WEK kupujesz raz na lata, chroniąc w ten sposób środowisko oraz domowy budżet;
WSKAZÓWKA DLA PRODUCENTÓW Z BRANŻY GASTRONOMICZNEJ
Jeżeli Jesteś właścicielem firmy oferującej przetwory, to wybierając “WECK’i” ze szklanymi pokrywkami, masz dużą pewność, że potrawy nie ulegają zepsuciu oraz uszkodzeniu podczas transportu.
Stosując strategię oferowania rabatów za zwroty nieuszkodzonych słoików, zaskarbisz sobie grono stałych, lojalnych KONSUMENTÓW. Jest to obecnie dość popularna praktyka wśród producentów żywności w słoikach - KLIENCI zwracają TOBIE słoiki a TY w zamian dajesz im upust na kolejne zamówienia. To również ważny element społecznej odpowiedzialności biznesu - jesteś producentem świadomym - masz na uwadze ochronę środowiska.
JAK WEKOWAĆ W SŁOIKACH WECK - PORADNIK
- Do wekowania używaj jedynie pokrywek szklanych z uszczelką i metalowymi zapinkami.
- Sprawdź czy uszczelki nie są popękane a brzegi słoików wyszczerbione.
- Dokładnie umyj słoiki i pokrywki i uszczelki - nie musisz ich wcześniej sterylizować jeżeli czas wekowania przetworów będzie dłuższy niż 10 minut.
- Jeżeli zabezpieczasz przetwory wymagające krótszego czasu pasteryzowania np. soki owocowe, wtedy wygotuj szklane elementy w gorącej wodzie około 10 minut.
- Nie zapełniaj słoików do brzegu. Zostaw u góry margines około centymetra.
- Przed zamknięciem upewnij się czy krawędzie słoika są czyste, przecierając w razie potrzeby szmatką nasączoną spirytusem.
- Ściśle przestrzegaj temperatury podanej w przepisie pasteryzując wybrane produkty.
- Zalecamy wekować w wodzie. Jeżeli chcesz to robić w piekarniku to UWAGA! - kauczukowa uszczelka w temperaturze 130 stopni zaczyna się topić!
- Po zakończeniu wekowania odstaw słoiki na 24 godziny. Po tym czasie zdejmij spinki i przetestuj czy pokrywki ściśle przylegają do uszczelki a w związku z tym do słoika.
- NA ŻADNYM ETAPIE PASTERYZACJI NIE ODWRACAJ SŁOIKÓW WECK DO GÓRY DNEM!
- Przetwory przechowuj w suchym chłodnym i zacienionym miejscu, nie narażonym na gwałtowne wahania temperatury.
Ropocznij swoją kulinarną przygodę ze słoikami WECK. Baw się doborem produktów. Delektuj smakiem. Niech wszystko będzie pyszne!
Dane techniczne
- Wysokość
- 14,7 cm
- Materiał
- Szkło
- Średnica wieczka
- 100 mm
- Kolor
- Transparentny
- Średnica słoika
- 10,3 cm
7,15 zł Netto
100,81 zł Netto
10,99 zł Netto
81,66 zł Netto
191,87 zł Netto
42,93 zł Netto
114,47 zł Netto
101,26 zł Netto
106,08 zł Netto
12,94 zł Netto
124,88 zł Netto
12,29 zł Netto
102,76 zł Netto
76,10 zł Netto
24,07 zł Netto
15,61 zł Netto
124,88 zł Netto
117,79 zł Netto
114,47 zł Netto
212,28 zł Netto
208,13 zł Netto
93,07 zł Netto
89,76 zł Netto
Dodaj opinię
Dodaj opinię